Molimo sačekajte...

Farmalogist obeležio 20 godina uspešnog poslovanja - Farmalogist | Lekovi | Medicinska sredstva | Farmaceutski proizvodi
Medija centar
Farmalogist obeležio 20 godina uspešnog poslovanja
09.11.2022.
Nazad
Farmalogist čine iskusni dokazani timovi koji već 20 godina, uspešno posluju na farmaceutskom tržištu Srbije, konstantno unaprijeđuju postojeće i uvode nove usluge i rešenja, postavljaju visoke standarde u uslugama farmaservisa i distribucije, čime kvalitetno razvijaju odnose sa svojim poslovnim partnerima.

Farmalogist je savremena veleprodaja sa poslovnim centrom u Beogradu, distributivnim centrom u Nišu i prodajnim centrima u Novom Sadu i Kraljevu. Skladišni kapaciteti, koji imaju više od 20.000 m2, potpuno zadovoljavaju najviše standarde skladištenja lekova i medicinskih sredstava. Optimalna regionalna pokrivenost sa 82 dostavna vozila, koja prelaze tri miliona kilometara godišnje, osigurava kupcima efikasnu i blagovremenu uslugu u segmentu isporuke.  

Kao članica ERGO wbs Grupe svojim partnerima pruža podršku za plasiranje proizvoda iz njihovog portfolija na druga tržišta zemalja Zapadnog Balkana kroz saradnju sa partner kompanijama, a svojim kredibilitetom garantuje sigurnost poslovnih dogovora i realizaciju postavljenih planova.

Veliki broj klijenata ukazao im je poverenje zbog visokog kvaliteta DOOR TO DOOR i JUST IN TIME usluge. Stručni timovi, pored uvoza, distribucije i zastupništva, partnerima mogu da ponude i usluge tumačenja zakonskih propisa, organizovanja edukativnih i marketinških predavanja, istraživanja i praćenja tržišta, zastupanja i posredovanja prilikom registracije i plasmana proizvoda, unapređenja prodaje.

Kroz godine:

2002 godina - Osnovana je kompanija Farmalogist doo, sa poslovnim i distributivnim centrom u Beogradu, sa 26 zaposlenih, u poslovnom objektu od 800 m2 i skromnim asortimanom namenjenim apotekama otvorenog tipa, pretežno baziranom na domaćoj proizvodnji. 2022 godina je i godina uspostavljanja dugoročne saradnje sa svetski priznatim kompanijama, a nakon otvaranja privatnog carinskog skladišta, iste godine, Farmalogist realizuje prve ugovore o konsignacionoj prodaji sa renomiranim kompanijama Pfizer HCP i Schering AG, današnji Bayer Health Care.

2003 godina - Otvaranje DC Niš, prvog poslovnog centra van teritorije Beograda

2005 godina - Otvaranje PC Kraljevo i PC Novi Sad je omogućilo da se Farmalogist pozicionira kao lokalni dobavljač i postane jednako dostupan čitavom tržištu Srbije.Prvi sertifikat kvaliteta ISO 9001:2000 Farmalogist je dobio 27. januara 2006. godine, a proces sertifikacije je obavila međunarodno priznata sertifikaciona organizacija – SGS, čime je kvalitet načina rada i usluga Farmalogista i zvanično potvrđen.

2006 godina - Farmalogist ulazi u strateško partnerstvo sa investicionim fondom Adriatic Fund B.V. Osnovana je kompanija „Farmalogist Holding“ d.o.o. Beograd

2007 godina - Razvijen je poslovni paket Connectur@ zasnovan na softverskom rešenju koje je apotekama omogućilo unapređenje i pojednostavljenje poslovanja.

2009 godina - Uvođenje standarda ISO 14001:2004, sistem upravljanja zaštitom životne sredine i standarda OHSAS 18001:2007, sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu.Farmalogist je pridruženi član GIRP-a (Evropske asocijacije veledrogerija sa kompletnim asortimanom farmaceutskih proizvoda). Zahvaljujući unapređenju zakonske regulative i konstantnim zalaganjem Farmalogist-a, srpska asocijacija veledrogerija je 2011. primljena u članstvo GIRP-a kao punopravni član. Novi projekat – izdavanje časopisa „Doživeti 100“.

2010 godina - Novi projekat - ON LINE trebovanje (prvi put u veledrogerijskom poslovanju).

2011 godina - Novi projekat – formira se služba Help desk, otvorena za sva pitanja naših poslovnih partnera

2015 godina - Novi informacioni sistem Microsoft Dynamics AX – rešenje koje je integrisano u alate koji su već postali standardno radno okruženje svakog zaposlenog u Farmalogistu

2016 godina - Lansirana nova verzija softvera Connectura 2.0.

2019 godina - Odobrena koncentracija učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem zajedničke  kontrole  nad kompanijom Farmalogist od strane akcionarskog društva  Industrijaimport- Industrijaimpex a.d. Podgorica. Fond Adriatic Fund B.V. prodajom  svog udela u društvu,  izašao je iz partnerstva. Novi projekat - formira se služba KONTAKT CENTAR ( objedinjena usluga direktne prodaje, help deska i centra za akcije).

2020 godina - Pušteno u rad poluatomatsko skladište u Nišu. Skladište je opremljeno KNAPP transporterom („conveying system“) i RF terminalima kojima upravljaju napredni informacioni sistemi  koji doprinise optimizaciji kontrole svih skladišnih procesa.

Farmalogist danas - Više od 350 zaposlenih, u 2 poslovna i 2 distributivna centra, svojom stručnošću, posvećenošću, lojalnošću i inovativnim idejama svakodnevno doprinose uspehu, rastu i razvoju Farmalogist doo.