Molimo sačekajte...

Kompanija Farmalogist na 63. godišnjem sastanku GIRP u Berlinu - Farmalogist | Lekovi | Medicinska sredstva | Farmaceutski proizvodi
Medija centar
Kompanija Farmalogist na 63. godišnjem sastanku GIRP u Berlinu
24.05.2022.
Nazad
U glavnom gradu Nemačke, u periodu od 23. do 24. maja 2022., održava se 63. godišnji sastanak i konferencija Evropske asocijacije veledrogerija sa punim asortimanom (GIRP). Drugi dan u toku su konstruktivni dijalozi i razmene iskustava više od 100 lidera u zdravstvenom sektoru evrope, učesnika u lancu snabdevanja lekovima, najvišim izvršnim direktorima i rukovodiocima zdravstvene zaštite i regulative Evrope.

Direktorka kompanije Farmalogist, mr ph Danijela Radmanović, nalazi se u Berlinu i učestvuje na sastanku ispred Grupacije veledrogerija pri Privrednoj komori Srbije (PKS).

‘’Zadovoljstvo mi je i čast sam što sam u Berlinu i što predstavljam kompaniju Farmalogist i Grupaciju veledrogerija pri Privrednoj komori Srbije na ovako važnom događaju koji okuplja osnivače i direktore evropskih veledrogerija sa punim asortimanom’’ - zaključila je mr ph Danijela Radmanović.

Tema ovogodišnjeg sastanka je ‘’Novi zdravstveni ekosistem za stvaranje vrednosti ’’ koja kroz sesije o najnovijim pitanjima i trendovima u zdravstvenom sektoru, uključujući digitalizaciju i platformizaciju, spremnost i upravljanje krizama, i reviziju opšteg farmaceutskog zakonodavstva EU do neprocenjivih uvodnih obraćanja najviših zdravstvenih lidera o tome kako obezbediti saradnju i inovacije u lancu vrednosti zdravstvene zaštite, akcije agencija za lekove Evrope za ublažavanje nestašice i usvajanje integrisanog pristupa brizi o pacijentima, daje odgovor na pitanja kuda i kako u budućnost.
 
Glosa: Kompanija Farmalogist je od 2009. godine pridruženi član Evropske asocijacije veledrogerija sa punim asortimanom (GIRP). Srpska grupacija veledrogerija je primljena u GIRP 2011. godine i to kao punopravna članica sa pravom glasa. To je bio veliki uspeh, jer je GIRP u svom Statutu izmenio kriterijume za prijem novih članova, čime je Srbiji, zemlji koja nije članica EU, omogućeno punopravno članstvo.