Molimo sačekajte...

Nacionalni kongres udruženja psihijatara održan u Beogradu - Farmalogist | Lekovi | Medicinska sredstva | Farmaceutski proizvodi
Medija centar
Nacionalni kongres udruženja psihijatara održan u Beogradu
24.05.2022.
Nazad
Svaka petnaesta osoba ima neku vrstu duševnih smetnji, pokazalo je istraživanje "Psihijatrijski poremećaji, distres i pandemija kovida-19 u Srbiji", koje je sprovelo Udruženje psihijatara Srbije.

Tim povodom u srpskoj prestonici je 16. put održan Nacionalni kongres udruženja psihijatara "Psihijatrija tokom kovida-19 pandemije izazovi i perspektive",  od 19. do 22. maja u hotelu Mona Plaza.

Pored brojnih stranih, regionalnih i domaćih eksperata, kao srebrni sponzor učešće je uzela i kompanija Farmalogist i brend Remedica.

Psihijatri, psiholozi, socijalni radnici, lekari na specijalizaciji i svi ostali koji su uključeni u zaštitu mentalnog zdravlja razmenjivali su znanja, iskustva, ideje i veštine iz struke.

Među predavačima, na XVI nacionalnom kongresu bio je i prof. dr Milan Latas koji je u ogranizaciji kompanije Remedica održao predavanje ‘’Igra emocija – pitanje je kako se doživi i u šta nas uvodi’’. U okviru predavanja, prvi put, učesnici su imali prilike da uživaju u performasu baletskih umetnika pozorišta u Beogradu, u koreografiji Milana Gromilića, koji su kroz pokret i ples pokazali snagu emocija i izazvali one najlepše i najtananije.

Kongres je posetilo više od 700 učesnika. Poslednjeg dana Kongresa, na svečanoj večeri, prof. Goran Mihajlović, predsednik UPS-a, podelio je zahvalnice i priznanja učesnicima i time još jednom rekao veliko hvala svima koji su doprineli realizaciji skupa i ostvarenju zacrtanih ciljeva.